Over ons

Met veel plezier stellen wij ons aan je voor.
Wij zijn Cathy en Nili van Mi Zjilea.

Mi Zjilea

Mi Zjilea betekent „mijn element”.
Als wij Urban Kizomba dansen, dan voelen we ons vrij en zijn we helemaal in ons element.

Urban Kizomba Rotterdam

Urban Kizomba

Kizomba is een prachtige dans, waarbij gevoel en connectie, maar ook een goede techniek van wezenlijk belang zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het plezier hebben aan het dansen!

Dit willen we overbrengen in onze Kizomba lessen.  Onze boodschap is dat plezier en vrijheid tijdens het dansen, niet ten koste hoeft te gaan van goede techniek en beheersing.

In onze lessen combineren we een flinke dosis humor met oog voor kwaliteit en techniek. Je techniek is je basis. Zonder goede basis is het net als autorijden op zachte banden; je hebt dan minder controle, zwalkt over de dansvloer en het sturen gaat zwaarder. Want hoe gek het ook klinkt, hoe meer controle, hoe groter de fun!

Cathy Brito

Urban Kizomba, Heels Class, Ladystyling, Hip-Hop / Streetdance, Latin-Dance Workout
Cathy Kizomba Urban Kiz

Follow with grace

Cathy was nog maar een klein meisje toen ze haar passie voor dansen ontdekte. Ze liet als kleine spring in het veld geen moment voorbijgaan om te kunnen bewegen op het ritme van de muziek. Een talentje in de dop. Dit talent ontplooide zich tijdens de jarenlange jazz dance en hiphop lessen die de jonge Cathy volgde. Als tiener ontdekte ze een nieuwe dansstijl: Latin-Dance. Het duurde daarna niet lang voor ze in aanraking kwam met Kizomba.

Ze was op slag verliefd! De combinatie van de Kizomba muziek en de partnerconnectie tijdens deze dans, maakte Kizomba voor Cathy tot perfecte dansstijl. Het dansen alleen was al gauw niet meer genoeg. Ze wilde haar nieuwe passie delen!

Inmiddels geeft Cathy sinds 2012 met veel liefde en toewijding dansles. Sinds 2016 verzorgt ze samen met haar partner Nili diverse Urban Kizomba lessen, zowel in Rotterdam, als ook tijdens bootcamps en workshops op nationale en internationale festivals en events.

Bewust-zijn staat bij Cathy bovenaan haar lijstje. Wees je bewust van wat je doet, van je lichaam, van iedere move die je maakt en iedere stap die je zet. Haar spontane aard maakt Cathy, samen met haar no-nonsense aanpak, tot een docente die vol passie het beste in jou naar boven weet te halen.

 

Cathy als docente:

 • Gepassioneerd
 • Technisch
 • Altijd eerlijk
 • Veel energie
 • Goedlachs
 • Let’s get the best out of you

Nili Fortes

Urban Kizomba, Boksen Techniektraining, Voetbal Techniektraining
Nili Kizomba Urban Kiz Boksen Voetbal

Lead with confidence

Nili ontdekte in 2013 het Kizomba dansen en was vanaf het allereerste moment verslaafd. Nili bleek een natuurtalent en dat bleef niet onopgemerkt. Al snel werd hij gevraagd zijn toenmalige docente in Rotterdam te assisteren tijdens de danslessen. Sindsdien is hij nooit meer gestopt met lesgeven en gaat Nili sinds 2015 de wereld over om zijn bijzondere stijl over te brengen.

De dans, de muziek en de connectie binnen Kizomba geven Nili energie en inspiratie. Samen met zijn partner Cathy leert hij ook jou alle technieken en moves die je nodig hebt binnen de Urban Kizomba. Nili heeft een scherp oog en helder inzicht in wat een Kizomba leader nodig heeft om béter te worden. Feilloos wijst hij je op je goede, maar ook mindere kanten tijdens de les, om je vervolgens met een aanstekelijk enthousiasme uit te leggen hoe jij je techniek en leading kunt verbeteren.

Kizomba zit Nili in het bloed. De muziek zit hem in het hart. Musicality staat bij Nili hoog in het vaandel. Zijn liefde voor dans, zijn prettige energie en zijn eerlijke, kritische blik maken hem een zeer geliefd docent.

 

Nili als docent:

 • Enthousiast
 • Kritisch
 • Geduldig
 • Technisch
 • Speels
 • Music is the key to leading

Volg ons op Social Media!

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube